Vino belo
Vino rose'
Vino rdeče
Vino belo
Suho vino, pridobljeno iz trte sorta malvazija.
Trte na hektar: 4.700 – 4.900 (1.900 – 1.980 na ar).
Pridelkov na hektar: 8.000 – 9.000 kg.
Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.
Vinifikacija: belo z vretjem mošta in cepljenjem izbranih kvasovk pri nadzorovani temperaturi.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.
Stekleničenje: na hladno pri nizkih temperaturah.
Organoleptični pregled: zlato rumene barve.
Aroma: sveža aroma akacije in košeničice.
Okus: izrazite note belega cvetja in mandljev.
Steklenica: lahka bordolska 750 ml.
Priloga: odlično se poda k ribjim jedem, belemu mesu in svežim sirom.
Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: 8°C -10°C. Zaužiti ga je potrebno v nekaj letih. Idealen kot aperitiv.
Vino rose'
Suho rose vino pridobljeno iz trte črne malvazije, ki je lokalna sorta kraja Lecce (južna Apulija) po kratki maceraciji grozdov.
Trte na hektar: 5.100 – 5.200 (2.300– 2.360 na ar).
Pridelkov na hektar: 8.000 – 9.000 kg.
Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.
Vinifikacija: belo z 6/7 urnim stikom z olupkom in moštom.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.
Stekleničenje: hladno pri nizkih temperaturah.
Organoleptični pregled: tipična svetlo koralna rdeča v provanškem stilu.
Okus: blag, okusen, saden.
Aroma: intenzivna in rahla z okusom po malinah in jagodah.
Steklenica: lahka bordolska 750 ml, bela.
Kot priloga: odličen v času obroka, idealno se poda k jedem s paradižnikovo omako, belemu mesu, ribjim juham ter rakcem na žaru.
Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: 8°C-10°C. Zaužiti ga je potrebno v nekaj letih. Idealen kot aperitiv.
Vino rdeče
Suho rdeče vino pridobljeno iz trte črne malvazije, ki je lokalna sorta kraja Lecce v južni Apuliji.
Trte na hektar: 5.100 - 5.200 (2.300 – 2.360 na ar).
Pridelkov na hektar: med 9.000 in 10.000 kg.
Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.
Vinifikacija: rdeče, koži je dovoljena 8-10 dnevna maceracija pri temperaturi 28°-30°c.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.
Organoleptični pregled: močna rubinasto rdeča barva.
Aroma: intenzivne arome češenj in jagod.
Okus: nežen in zaokrožen, ki pušča prostor za dolgotrajno svežino.
Steklenica: lahka bordolska 750 ml.
Priloga: odlično se poda k pečenemu mesu in perutnini ter srednje začinjenim sirom.
Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: sveža iz kleti pri 12°C-14°C v poletnem času 10°C -12°C.