Vino belo

Bela malvazija iz salenta igp

Vino rosé

Bela malvazija iz salenta igp

Vino rdeče

Črna malvazija iz salenta igp

Vino belo

Bela malvazija iz salenta igp

Suho vino, pridobljeno iz trte sorta malvazija.
Trte na hektar: 4.700 – 4.900 (1.900 – 1.980 na ar).
Pridelkov na hektar: 8.000 – 9.000 kg.

Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.

Vinifikacija: belo z vretjem mošta in cepljenjem izbranih kvasovk pri nadzorovani temperaturi.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.

Stekleničenje: na hladno pri nizkih temperaturah.

Organoleptični pregled: zlato rumene barve.
Aroma: sveža aroma akacije in košeničice.
Okus: izrazite note belega cvetja in mandljev.
Steklenica: lahka bordolska 750 ml.
Priloga: odlično se poda k ribjim jedem, belemu mesu in svežim sirom.

Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: 8°-10°c. zaužiti ga je potrebno v nekaj letih. idealen kot aperitiv.

Vino rosé

Malvazija rosato iz salenta igp

Suho rose vino pridobljeno iz trte črne malvazije, ki je lokalna sorta kraja lecce (južna apulija) po kratki maceraciji grozdov.
Trte na hektar: 5.100 – 5.200 (2.300– 2.360 na ar).
Pridelkov na hektar: 8.000 – 9.000 kg.

Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.

Vinifikacija: belo z 6/7 urnim stikom z olupkom in moštom.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.

Stekleničenje: hladno pri nizkih temperaturah.

Organoleptični pregled: tipična svetlo koralna rdeča v provanškem stilu.
Okus: blag, okusen, saden.
Aroma: intenzivna in rahla z okusom po malinah in jagodah.

Steklenica: lahka bordolska 750 ml, bela.

Kot priloga: odličen v času obroka, idealno se poda k jedem s paradižnikovo omako, belemu mesu, ribjim juham ter rakcem na žaru.

Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: 8°-10°c. zaužiti ga je potrebno v nekaj letih. idealen kot aperitiv.

Vino rdeče

Črna malvazija iz salenta igp

Suho rdeče vino pridobljeno iz trte črne malvazije, ki je lokalna sorta kraja lecce v južni apuliji.
Trte na hektar: 5.100 - 5.200 (2.300 – 2.360 na ar).
Pridelkov na hektar: med 9.000 in 10.000 kg.

Način obiranja: ročno, s sortiranjem grozdja.

Vinifikacija: rdeče, koži je dovoljena 8-10 dnevna maceracija pri temperaturi 28°-30°c.
Tip soda: iz nerjavečega jekla za ohranjanje temperature.

Organoleptični pregled: močna rubinasto rdeča barva.
Aroma: intenzivne arome češenj in jagod.
Okus: nežen in zaokrožen, ki pušča prostor za dolgotrajno svežino.

Steklenica: lahka bordolska 750 ml.

Priloga: odlično se poda k pečenemu mesu in perutnini ter srednje začinjenim sirom.

Vsebnost alkohola: 13%.
Servirna temperatura: sveža iz kleti pri 12°-14°c v poletnem času 10°-12°c.