Santa Margherita Sivi Pinot Valdadige DOC

Santa Margherita Stilrose Chiaretto DOC

Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut

Santa Margherita Peneči Rose' VS Brut

Ca' del Bosco Cuvee' Prestige Franciacorta DOCG

Ca' del Bosco Cuvee' Prestige Rose' Franciacorta DOCG

Santa Margherita Sivi Pinot Valdadige DOC

Santa Margherita je bilo prvo podjetje, ki je vinificiralo grozdje Sivega Pinota kot belo vino. V tem postopku mošt ne ostane v stiku z olupkom, iz katerega bi drugače prevzel zarjavelo barvo. Sledi mehko stiskanje, fermentacija mora potekati 10 do 15 dni pri 18°C. Ko se fermentacija zaključi, vino shranjujejo pri kontrolirani temperaturi od 15 do 16°C v sodih iz nerjavečega jekla, dokler vino ne preide v steklenice.

To suho belo vino je slamnato rumene. Čiste, intenzivne arome in suhega okusa (s privlačnim priokusom jabolk Golden Delicious) Sivi Pinot Santa Margherita je vino z veliko osebnostjo in vsestranskostjo.

Odličen kot aperitiv in idealen za k morski solati ali testeninam, ter morskim rižotam. Dobro se poda tudi k belem mesu, ter kuhanim ribam in ribam iz žara.

Format: 75 cl in 37,5 cl
Vsebnost alkohola: 12,5%
Območje proizvodnje: Valle dell’Adige
Temperatura serviranja: 10°C – 12°C

Santa Margherita Stilrose Chiaretto DOC

Del vina je vinificiran kot tradicionalen rosé, pridelan z mehkim stiskanjem grozdja, preostali del pa gre skozi lahko maceracijo z olupkom za od 10 do 12 ur (z dvigom pokrova). Oba dela sta vinificirana ločeno, fermetacija poteka na kontrolirani temperaturi od 18 do 20°C v jeklenih sodih 8 dni. Po prvem stiskanju vino nato dozoreva v kontaktu z lastnimi usedlinami, kasneje ga premešajo in ustekleničijo.

Njegova nežna rožnata barva vas ponese v svet cvetličnih in sadnih arom, s poudarkom na vrtnicah, pomarančah, gozdnih sadežih, ter odtenkih ingverja in sadeža liči. Kombinacija vseh naštetih arom ustvarja elegantno in kompleksno enoto. Aroma je posledično prepričljiva in spada na lestvico svežih in močnih okusov.

Odličen kot aperitiv, poda se k številnim tradicionalnim italijanskim predjedem in jedem, ki temeljijo na hladni in ribji osnovi. Nežno rožnata barva se odlično poda k jedem z rožnatimi sestavinami, kot so škampi ali losos, in je odličen spremljevalec pikantnim jedem iz orientalske kuhinje.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 12,5%
Območje proizvodnje: Gardsko Jezero
Temperatura serviranja: 16°C – 18°C

Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut

Osnovno vino dajo v rezervoarje pod tlakom. Tam fermentira 18-20 dni s pomočjo izbranih kvasovk pri nadzorovani temperaturi 14-16°C. Ko dobimo želeni tlak (približno 6 barov), vino ohladijo na - 4 ° C, da zaustavijo fermentacijo in spodbudijo stabilizacijo. Peneče vino se nato najmanj mesec dni hrani pri nadzorovani temperaturi 8–10°C, da spodbudi njegovo naravno zorenje v stiku s kvasovkami, ki se hranijo na dnu soda pod pritiskom. Na koncu te faze se izvede filtracija in izobarično ustekleničenje.

Peneče vino s čistim, prijetno sadnim šopkom, ki spominja na jabolko in breskovo cvetje. Njegov okus je zaokrožen in dobro uravnotežen.

Idealen kot aperitiv, odlično se poda k ribjimi ali sirnimi predjedem ali ob nežno okusnim jedem.

Format: 37,5 cl
Vsebnost alkohola: 11,5%
Območje proizvodnje: Valdobbiadene
Temperatura serviranja: 8°C – 10°C

Santa Margherita Peneči Rose' VS Brut

Santa Margherita Sparkling Rosé združuje tri različne sorte grozdja v eno razburljivo in zanimivo peneče vino. Vino zaradi tega vsebuje različne osebnosti, ki izvirajo iz različnih italijanskih vodilnih vinogradniških regij, kot je dolina reke Adige in vzhodni Veneto. Cuvée je zmešan iz osnov belega vina z rožnatimi odtenki, pridobljenimi iz kratke maceracije rdečih grozdov z olupkom. Druga fermentacija traja približno en mesec v sodih pod pritiskom pri kontrolirani temperaturi 15°C. Ko vino doseže želen tlak približno 5,5 bar, ga ohladijo zato da preprečijo nadaljnjo fermentacijo in ga spodbudijo k umiritvi in zorenju na usedlinah v sodih pod pritiskom nadaljnja dva do tri meseca.

Rožnata barva predstavlja subtilno zaporedje cvetličnih arom, ki jih belo sadje in občutljivi namigi rdečih jagodičastih sadežev še dodatno dvignejo. Te živahne arome se dobro ujemajo z živahno in dolgotrajno svežino, za odlično vsestransko izkušnjo okušanja.

Slasten kot aperitiv in odličen kot spremljava ribjim predjedem in okusnim glavnim jedem. Dobro se poda tudi vsem vrstam jedem lahkih tekstur in bogato aromatičnim kulinaričnim kreacijam. Prav tako ga poskusite s pikantnimi, začinjenimi jedmi iz Daljnega vzhoda.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 11,5%
Območje proizvodnje: Severovzhodni del Italije
Temperatura serviranja: 6°C – 8°C

Ca' del Bosco Cuvee' Prestige Franciacorta DOCG

Osnovna vina za Cuvée Prestige so pridobljena v skladu s strogim protokolom o vinu. Ročno nabrano grozdje je kodirano s strani vinogradov, ohlajeno v hladni sobi in izbrano s strani izkušenih vinogradnikov pred postopkom stiskanja. Alkoholna fermentacija poteka v temperaturno nadzorovanih jeklenih sodih, kjer ostanejo vina do naslednjega marca. Sedemnajst mesecev staranja je potrebno, da se vino razjasni, dozori in razkrije značilnosti svojega vinogradniškega izvora. Nato se vina skrbno mešajo z rezervnimi vini iz najboljših letnikov (od 20% do 30%) v čarobnem ritualu za izdelavo cuvéeja. Ta posebna tehnika da Cuvée Prestige njegove tipične karakteristike.

Šele po obdobju zorenja, ki znaša 25 mesecev, bo ta Franciacorta pripravljena izraziti vso razkošno globino svoje osebnosti. Ločitev poteka v odsotnosti kisika z uporabo edinstvenega sistema, zasnovanega in patentiranega s strani Ca 'del Bosco. Postopek preprečuje oksidativni stres ali potrebo po dodatnih sulfitih, zaradi česar je Ca 'del Bosco Franciacortas bolj čist, bolj privlačen in staran. Nazadnje, vsaka steklenica dobi posamezno oznako, da zagotovijo njeno sledljivost.

Klasična, dobro uravnotežena Franciacorta, prijetno sveža in hrustljava. Idealno za vse priložnosti.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 12,5%
Območje proizvodnje: Erbusco, Adro, Cazzago San Martino, Corte Franca, Iseo, Passirano in Provaglio d’Iseo

Ca' del Bosco Cuvee' Prestige Rose' Franciacorta DOCG

Cuvée Prestige Rosé se pridobiva iz ločene fermentacije grozdja Črni Pinot in Chardonnay. Grozdje Črni Pinot se prevaža nad kadjo, kjer so jagode ločene od stebel, zaradi sile teže nato padejo v kad. Maceracija s kratkim stikom z olupkom traja 24-36 ur, dovolj, da dobi posebno nežno rožnato barvo, zaradi katere je Francicorta Rosé tako prepoznavno vino v steklenički. Kasneje se mora mošt ločiti od olupka, ki se fermentira v majhnih hrastovih sodih in jeklenih sodih pri nadzorovanih temperaturah. Grozdje Chardonnay se tradicionalno proizvaja s stiskanjem celotnega kupa. Najboljši deli mošta, se fermentirajo v ločeni kadi.

Po osmih mesecih zorenja se izvede čarobni ritual mešanja cuvée-ja iz osnovnih vin Črni Pinot in Chardonnay. Cuvée nato ustekleničijo in starajo povprečno 30 mesecev na usedlinah v podzemnih kleteh pri stalni temperaturi 12°C. Ločevanje poteka v odsotnosti kisika z uporabo edinstvenega sistema, zasnovanega in patentiranega s strani Ca 'del Bosco. Postopek preprečuje oksidativni stres ali potrebo po dodatnih sulfitih, zaradi česar je Ca 'del Bosco Franciacortas bolj čist, bolj privlačen in staran. Nazadnje, vsaka steklenica dobi posamezno oznako, da zagotovijo njeno sledljivost.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 12,5%
Območje proizvodnje: Erbusco, Cazzago San Martino, Iseo, Passirano, Provaglio d’Iseo in Adro