Šljivovica

Viljamovka

Šljivovica

Kozarska šljivovica je odličen primer harmonične mešanice sliv in hrasta, ki daje okusu in vonju globino in bogastvo. Prepoznavno popolnost uravnoteženega in intenzivnega sadnega okusa, Kozarska šljivovica zagotavljajo pravi užitek ljubiteljem najboljše tradicionalne šljivovice.

Pridobljena s samodejnim destilacijskim postopkom holstein destilerije iz skrbno izbranih sort sliv. Ukvarjajo se z najboljšimi zrelimi sadeži in odstranjevanjem kosti pred fermentacijo cimeta, kar da kozarski šljivovici edinstven okus in vonj. Njena barva, posebna aroma in okus, obogatena z nežnimi toni, ki izvirajo iz hrasta, iz katerega nastaja. Popolna, sveža, razvita dišava razkriva sijaj slive, iz katere je narejena. Okus je poln, čist, harmoničen in zaokrožen. Uporabljajo se slive, pridobljene iz lastnih sadovnjakov v Knezpolju na poti med kozarsko Dubico in Prijedorjem. Priporočljivo je, da žganje strežete pri sobni temperaturi, odlična kot aperitiv. Odlično se poda k slanim predjedem, tradicionalnim in obrokom močnejšega okusa, zrelim sirom ali ob koncu obroka, skupaj s čokoladno torto ali suho slivovo torto.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 42%

Viljamovka

Viljamovka je najbolj cenjena med žganjem, prepoznavno plemenitega okusa, zelo elegantna. Edinstvena sočna aroma z prijetnim sadnim okusom. Kozarska viljamovka zagotavlja edinstveno polnost okusa in arome, alkohol te pijače pa je rezultat skrbno vodenega proizvodnega procesa.

Kozarska viljamovka je pridobljena iz nasadov Knezpolja na pobočjih Kozare. Postopek pridobivanja viljamovke odlikuje dejstvo, da se izvaja na avtomatskih destilacijskih kotlih z možnostjo ločevanja frakcij. Fermentacija poteka v anaerobnih posodah z možnostjo regulacije hlajenja. S skrbno destilacijo so ohranili značilen okus in intenziven in plemenit okus viljamovke ter izdelali naravno vrhunsko žganje, ki ga izdelujejo iz 100% sadja. Za občutek polnosti okusa viljamovke jo morate postreči ohlajeno. Viljamovka ima vodilno mesto v proizvodnem programu destilarne nipas na domačem in na tujih trgih.

Format: 75 cl
Vsebnost alkohola: 40%