Amaro Lucano

Limoncetta iz Sorrenta

Amaro Lucano

Amaro lucano, rojen leta 1894, temelji na skrivnem receptu, predan iz roda v rod znotraj družine Vena. Zaradi občutljive mešanice več kot 30 različnih zelišč ima izrazit okus, idealen za vse priložnosti.

Med proizvodnim procesom je posebna pozornost namenjena fazi zorenja, na tej stopnji postopek namakanja pustijo dlje časa. Med tem postopkom okus dobiva svoj končni, uravnotežen in močen okus po citrusih in cvetličnih lističih, zaščiti znak amaro lucano. Izberejo samo najboljša zelišča iz vsega sveta; sušijo se naravno in s tem ustvarijo popolno aromatično ravnovesje. Nato jih premešajo in strnejo v vrsto hidroalkoholnih raztopin, izdelanih iz čistega alkohola in vode. Mešanico nato dajo čez toplotno nadzorovano kopel (55°c/60°c) čez noč. Infuzijo nato mešajo tako, da dobijo ekstrakt. Nato opravijo laboratorijske teste in ekstrakt starajo pet mesecev. Hidroalkoholna raztopina se nato ustvari v velikem sodu z mešanjem čistega alkohola, eteričnih olj, vode, starega ekstrakta, sladkorja, karamele in dodajanjem vode. Grenčico nato skrbno filtrirajo in amaro je pripravljen za ustekleničenje.

Format: 70 cl in 100 cl
Vsebnost alkohola: 28%

Limoncetta iz Sorrenta

Zmes najboljših ovalnih limon, vode, sladkorja, alkohola... sonca in morskega vetra: dragoceni darovi čudovitega polotoka sorrento. to preprosto poreklo sestavlja avtentično limoncetto iz sorrenta.

Ta 100% naravni liker ne vsebuje umetnih barvil ali konzervansov in vsebuje vse arome najboljših limon sorrenta, ki so zaščitene z žigom zgo konzorcija. Ta visokokakovostna limona izstopa ne samo zaradi svoje značilne okrogle oblike, ampak tudi zaradi svojega edinstvenega olupka, bogatega z eteričnimi olji in bogatim okusom lastnega soka. Sindikat za zaščito limon certificira poreklo in kvaliteto limon, ter avtentičnost celotne proizvodne verige, ki spoštuje tradicionalno proizvodnjo sorrenta. Vse kar počno, sledi omenjeni tradiciji: od uporabe »pagliarelle«, velikih pletenih preprog, ki ščitijo drevesa pred slabim vremenom, do proizvodnje likerja z infuzijo alkohola z lupino.

Format: 50cl
Vsebnost alkohola: 30%