Gin santamanía legenda urbana

Vodka santamanía

Gin santamanía london dry reserva

Gin lola & vera

Gin lola & vera gozdni sadeži

Rum mentidero

Tonik phi

Gin santamanía legenda urbana

S pijačami santamanía vaše sanje o uživanju v dobrih stvareh postanejo realnost, v tem primeru pa realnost postane legenda. Omejena izdaja gina je rezultat njihove predanosti pri ustvarjanju popolnosti: gin v pravem pomenu besede. Legenda urbana se ponaša z intenzivnejšim vonjem, močnejšo aromo in dišavami, ki se razvijejo v grozdnem žganju izjemne kakovosti. To je pravi avtorski destilat izdelan je s klasičnim postopkom proizvodnjes pomočjo vere, kot je ime enemu od njihovih vrhunskih bakrenih destilacijskih kotlov. Ta posebna izdaja gina je posebna zato, ker so alkoholu podaljšali pot v bakrenem kotlu z uporabo fragmentirane kolone. Ker je v vsako steklenico vloženega ogromno dela in pozornosti na detajle je izdelek na voljo v omejenem številu 260 enot. Ta gin je pravi eliksir, ki ga bodo znali ceniti tudi najzahtevnejši poznavalci.

Legenda urbana se po vonju predstavi kot subtilna mešanica citrusnih not, začinjena s ščepcem arome, ki spominja kardamom. V ustih gin preseneča s svojo intenzivno svežino. Izstopajo sladki koren in posebne brinove jagode, ki dajejo kislo noto, ki se v ustih razvije v prijeten okus s kančkom popra in koriandra. Nekateri v končni fazi zasledijo prijeten rdeč sadni okus. Gladek in zaokrožen okus vas bo nedvomno navdušil. Destilacija v bakrenem kotlu zagotavlja edinstven izdelek, ki izstopa v množici drugih.

vsebnost alkohola: 43%
format: 70 cl

Vodka santamanía

Grozdna sadna vodka santamanía se od večine vodk na tržišču razlikuje po tem, da je pridelana na osnovi grozdnega alkohola. Vodka santamanía je rezultat skoraj treh let raziskav in razvoja postopkov, ki omogočajo, da iz grozdja španskih vinogradov pridelujejo odlično vodko prefinjenega okusa.

Ključna sestavina vsake vodke je voda. V vodki uporabljajo najčistejšo vodo iz podzemnih rovov ognjenika el teide na kanarskih otokih, ki na svoji poti pronica skozi skalno podlago, ki deluje kot fiter. Rezultat je voda z nizko vsebnostjo mineralnih snovi.

Temeljna značilnost vodke je njena čistost. Postopki destilacije zagotavljajo, da se ohranita njen izvorni okus in aroma.

vsebnost alkohola: 40%
format: 70 cl

Gin santamanía london dry reserva

Dry gin starajo v sodih iz francoskega hrasta in pustijo počivati v kamniti kleti. Staranje poteka brez postopka solera in brez dodatnih premikov in dekantiranj. 100% naraven, brez konzervansov, barvil in sladil.

Po skoraj dveh letih raziskav so izpopolnili gin, ki ga starajo na povsem naraven način. Rezultat je gin uravnoteženega in prefinjenega okusa, ki vas bo presenetil. Njegova kompleksnost se odraža v obilici subtilnih okusov, ki združujejo note limone in citrusov s kremnimi notami.

V prvi fazi pridejo na površje zelo subtilni okusi, ki so značilni za gin: mehek brin, korenika angelike, koriander in cimet. Ti se nato postopoma prelevijo v bolj kompleksne okuse sladkega korena, belega popra in ingverja.

vsebnost alkohola: 41%
format: 70 cl

Gin lola & vera

Gin lola & vera je izdelan iz 100% naravnih sestavin, brez konzervansov, barvil in sladil. Je nekonvencionalen gin, ki združuje okuse ingverja, karda-moma, sladkega korena, janeža, sončničnih semen, lovorike in brina s sadnimi notami limone, pomarančne in jabolčne lupine. Navdušil vas bo s svojo drznostjo, svežino in barvito eksplozijo okusov.

Svoje ime je dobil po posebnih bakrenih kotlih za žganjekuho, loli in veri. Pridelujejo ga z maceracijo jabolčne kaše v alkoholu, ki ga nato filtrirajo in s preostankom alkohola ponovno uporabijo pri maceraciji ostalih rastlin in zelišč. Destilacija poteka v dveh bakrenih kotlih in sledi tradicionalnemu postopku one-shot. V zadnji fazi pridelave gin pustijo počivat in ga nato ustekleničijo.

vsebnost alkohola: 40%
format: 70 cl

Gin lola & vera gozdni sadeži

Ročno izdelan destiliran gin, narejen iz najboljšega žitnega alkohola, ki se uporablja kot osnova za maceracijo naravnih zelišč. Ustvarjen z avtentičnim receptom z jagodami, rdečimi jagodami, brinjem in citrusi.

Tehnika uporabljena pri pridelavi tega gina, je kombinacija dveh procesov destilacije. Na eni strani se destilirajo poušene rastline, kot so brin, začimbe in korenine, s čimer se pridobi klasična glinasta podlaga, ki jo nato kombinirajo z drugim procesom destilacijo jagod in maceriranih rdečih sadežev. Arome gin pridobi skozi tehniko maceracije in skozi tehniko infundiranja v pari. Slednje lahko poteka hkrati s procesom destilacije, zahvaljujoč prefinjenim značilnostim bakrenih kotlov, ki dajejo destilatu najboljše lastnosti. Na ta način pridobijo bolj zapleten in aromatičen izdelek v primerjavi z ostalimi gini, ki so trenutno na voljo na tržišču.

Ko je kombinacija obeh destilatov ustvarjena v pravem razmerju izdelek ostane v mirovanju teden dni preden pričnejo s postopkom redčenja, da se zmanjša vsebnost alkohola na 40%.

Svež in s prijetnim vonjem jagode, z okusom po grenkih jagodah en da bi zakril nežne note brina in koriandra. V zaključnem delu okušanja rahlo spomne na lastnosti likerjev, zaradi česa se ga lahko pije tudi samo z ledom ali z drugimi brezalkoholnimi pijačami brez prevladujočega okusa.

vsebnost alkohola: 40%
format: 70 cl

Rum mentidero

Mentidero je umetnina med rumi, pridelan ročno in v majhnih količinah iz 100% naravnih sestavin, brez umetnih dodatkov in barvil. V vsaki steklenici ruma se skriva pristen okus, ki je rezultat prepletanja tradicije, znanja in kakovostne pridelave. Pravi poznavalci ob njem ne bodo ostali ravnodušni!

Rum mentidero ima zaradi staranja v sodih iz francoskega hrasta značilno intenzivno jantarjevo barvo. Ponaša se z bogato vsebino, edinstveno aromo in harmonijo okusov, ki so rezultat destilacije po tradicionalnih postopkih, z uporabo najkakovostnejšega alkohola iz sladkornega trsa in z edinstvenimi kotli za žganjekuho.

vsebnost alkohola: 40%
format: 70 cl

Tonik phi

Phi je vrhunski tonik, ki so ga mojstri destilacije santamanía zasnovali tako, da se odlično ujema z njihovimi destilati. Ime je dobil po matematičnem konceptu števila pi. Pi je za mnoge zgolj število, ki mu sledijo neskončne decimalne številke, ustvarjalci te pijače pa v njem vidijo božansko razmerje. Za proizvodnjo tonika phi uporabljajo samo najboljšo zdravilno termalno gazirano vodo, kateri dodajo ščepec kinina in naravne arome pomaranče, limone in citronke. Tonik polnijo v majhne steklenice s kapaciteto 20 cl. rahlo gazirana pijača nežno grenkega okusa brez dodanega sladkorja je idealen partner odličnim žganim pijačam. Vodo pridobivajo na izviru v kraju belvis de la jara v osrčju regije sierra de toledo. Termalna izvirska voda ima zdravilne lastnosti in toniku podari izjemno kakovost.

Ker nima dodatnega sladkorja ima tonik phi samo 1,7 kalorij na 100 ml, s čimer se uvršča med najbolj nizkokalorične tonike v svetovnem merilu. S svojo nevtralno aromo in uravnoteženostjo je najboljši zaveznik vrhunskih destilatov, saj prispeva rahlo grenak okus brez nezaželene sladkosti.

Tonik je uravnotežen, osvežujoč in rahlo gaziran. Po vonju se predstavi kot nežna aroma mehkega kinina, v ustih pa je okus uravnotežen, lahek in z rahlo grenko noto in osvežujočim okusom.