Rum

Centenario 7 Añejo Especial

Rum

Centenario 20 Años Fundación

Rum

Centenario 30 Años Edicion Limitada

Rum

Centenario Café

Rum

Centenario 7 Añejo Especial

Ron Centenario je blagovna znamka ruma iz Kostarike, za katero je znano, da ima odlično klimo za gojenje sladkorne trsa. Zaradi svoje neverjetne sladkosti je nastali rum izredno harmoničen in vsestranski po okusu, zaradi česar je popolna pijača, ki jo lahko uživate bodisi samostojno ali v dolgih pijačah in koktajlih. Da bi ustvaril izdelek Ron Centenario mešajo več pet let starih rumov in jih nato starajo še dve leti v hrastovih sodih. To zagotavlja zaokroženo in večplastno degustacijsko izkušnjo, ki bi jo morali imeti vsi ljubitelji rumov.

Prva stvar, ki bo pritegnila vašo pozornost pri Ron Centenario 7 Let Añejo Especial, bo njegova neokrnjena zlata barva. Ob odpiranju steklenice boste zaznali vonj po češnjah, vaniliji in hrastu, ki so odlična predhodnica dejanskega okusa ruma, kateremu prevladuje vanilija, češnja in hrast.

Format: 70 cl
Vsebnost alkohola: 40%

Rum

Centenario 20 Años Fundación

20 Años Fundación narejen iz dediščine in zapuščine, 20-letna fundacija Ron Centenario je rezultat staranja tradicije. Uporaba metode Solera z rumi staranimi od 6 do 20 let, ki prinašajo eleganco, hrastovo esenco in mehko aromo vanilije in "vonjave" po žganju.

Format: 70 cl
Vsebnost alkohola: 40%

Rum

Centenario 30 Años Edicion Limitada

Ta 30-letni rum označuje vrhunec ruma iz Kostarike.
Za to stekleničenje so bili odprti najstarejši sodi latinskoameriške destilarne ruma, iz njih pa je tekla mešanica mehkih in težkih premijskih rumov, ki so jih uporabljali v tako imenovanem postopku Solera.
Sodi so beli in zažgani od znotraj. Njihovo začetno polnjenje se izvaja z viskijem. Nato se rum spravi v sod. Vsak sod je okusen pred in po polnjenju ter katalogiziran, da bi kasneje ustvaril to edinstveno mešanico.
Za fermentacijo se uporablja odprti postopek, ki zagotavlja homogenost postopka. Z do 30 leti starajočih se kalčkov vsako leto pridelajo le nekaj steklenic iz: Ron Centenario 30 Años Edicion Limitada.
Na International Spirits Challenge 2011 je ta rum med 700 sodelujočimi žganimi pijačami dosegel prvo mesto.

Format: 70 cl
Vsebnost alkohola: 40%

Liker z rumom

Centenario Café

Izdelano s 100% kavo Arábigo iz Kostarike. Njegova zrna so izbrana iz najboljših območij države, kot sta Santa María de Dota in Naranjo, kjer se proizvaja ekstrakt kave, in iz njih, ko se zmeša s Centenario Añejo Especial 7, se rodi Centenario Café .

Format: 70 cl
Vsebnost alkohola: 26,5%