Borsci S. Marzano

Vecchio Amaro del Capo

Mezzodi'

Borsci S. Marzano

V daljnih časih so se Borsci, ki izvirajo s Kavkaza, po političnih preobratih preselili v Albanijo. Kot veja družine po junaku Giorgiou Castrioti Scanderbegu se je preselil v Puglijo in leta 1840 v majhnem mestecu San Marzano di San Giuseppe se je likerist Giuseppe Borsci navdihnil s starodavno dediščino, ki jo je podedoval od svojih prednikov in se odločil pripraviti svoj eliksir tako, da na zgodovinsko etiketo postavi besede "orientalske specialitete" skupaj z dvoglavim orlom.
Tako je bil rojen San Marzano eliksir BORSCI "najbolj čuten okus".

Od novembra 2013 je zgodovinsko tovarno alkoholnih pijač Borsci v Tarantu upravljala skupina CAFFO, ki je nadaljevala s proizvodnjo in trženjem tega izvrstnega likerja, ki je znan od leta 1840.

• Edinstven liker z nepogrešljivo aromo, vsestranski kot noben drug.
• Pije se ga samostojno kot digestiv, poleti se postrežejo z ledom in sodo ali v koktajlih.
• V hladnih podnebjih je idealen za pripravo "punch" corroborants.
• Odličen na sladoledu, okusen v kavi ali mleku, odličen za pecivo.

Format: 50 cl
Vsebnost alkohola: 38%

Vecchio Amaro del Capo

Simboličen proizvod destilerije caffo je vecchio amaro del capo, liker, izdelan iz kalabrijskih zelišč, rezultat starodavnega kalabrijskega recepta, ki je bil nato predelan in izboljšan z izkušnjami štirih generacij družine caffo. Vecchio amaro del capo pooseblja aktivne sestavine številnih zdravilnih zelišč, cvetov, sadja in korenin velikodušne dežele kalabrije, ki so vbrizgane v najboljši alkohol, pomagajo pri prebavi in dajejo prijeten občutek dobrega počutja. Med 29 zdravilnimi zelišči, ki sestavljajo infuzijo, jih občutimo, zaradi svojih tonično-prebavnih lastnosti, nekaj zelo pogostih v kalabriji, kot so grenka pomaranča, sladka pomaranča, sladki koren, mandarina, kamilica in brin. njegov nežen in aromatičen okus je primeren tudi za najbolj občutljive okuse, ki niso navajeni grenčic, in pomnimo, da ga je treba, kot si želi najboljša kalabrijska tradicija, piti ledenega (pri -20 ° c v značilnih majhnih kozarcih), da bi povečali značilnosti posebnih zelišč, ki ga sestavljajo. Danes je vecchio amaro del capo med najbolj razširjenimi in prodanimi grenčicami v italiji in se ponaša z razliko, da je bila prva grenčica, ki so jo predlagali piti zamrznjeno, predlog ki ga je podjetje začelo ponujat že od 70. Let, ko je bila konzumacija v glavnem poleti in je bil prodajan samo v kalabriji. Leta 2010 je bil vecchio amaro del capo edina italijanska grenčica nagrajena z zlato medaljo na svetovnem tekmovanju v bruslju.

Format: 70 cl
Vsebnost alkohola: 35%

Mezzodi'

Aperitiv Mezzodì je velika novost caffo distillery. Glede na poletje podjetje lansira mlad in očarljivi izdelek, ki slavi enega od pomembnejših italijanskih trenutkov, in se lahko preoblikuje v odlično sestavino za večer s prijatelji. Mezzodì je vsestranski aperitiv na osnovi dragocenih aromatičnih zelišč in sočnih italijanskih agrumov. Zaradi okusa je idealna podlaga za ustvarjanje koktajlov.

Mezzodì je vsestranski aperitiv, ki temelji na dragih aromatičnih zeliščih sočnih italijanskih agrumov. zaradi okusa je idealna podlaga za ustvarjanje neštetih koktajlov.

Format: 100 cl
Vsebnost alkohola: 15%