Sivi Pinot Friuli DOC Grave La di Motte

Belo vino Veneto IGT Gran Passione

Rdeče vino Veneto IGT Gran Passione

Črna Malvazija Salento IGT Velarino

Sivi Pinot Friuli DOC Grave La di Motte

Grozdje obdelajo na način, ki je tradicionalen za bela vina. fermentacija poteka v sodih iz nerjavečega jekla pri kontrolirani temperaturi 15°c – 17°c v časovnem obdobju od 15 do 20 dni. polnjenje in zaključne faze se izvedejo v obdobju 4 mesecev.

Vino je slamnato rumene barve z bakrenim odsevom. ima značilne cvetne arome z lahkimi notami vanilije.

uravnotežena kislost in alkohol vzbuja dolgotrajne občutke mehkobe.

Odlično se poda k ribjim juham, morskim jedem in vsem vrstam sirov.

Format: 750 ml
Vsebnost alkohola: 13%
Območje proizvodnje: veneto
Staranje: 2 – 3 leta
Temperatura serviranja: 10°c – 12°c

Belo vino Veneto IGT Gran Passione

Po mehkem stiskanju se mošt pusti, da fermentira 8/12 dni pri kontrolirani temperaturi. Mešanica se nato skladišči pri 18°c – 20°c v posebnih sodih iz nerjavečega jekla, do trenutka ko se mešanico ustekleniči.

Vino je slamnato rumene barve z značilnimi cvetličnimi aromami s pridihom vanilje. vino je suho in dobro uravnoteženo s sadnim okusom.

Odlično se poda k perutnini na žaru, mehkim sirom, testeninam ali bogatim morskim jedem.

Format: 750 ml
Vsebnost alkohola: 12,5%
Območje proizvodnje: veneto
Staranje: 2 leti
Temperatura serviranja: 10°c – 12°c

Rdeče vino Veneto IGT Gran Passione

Vino pridelujejo na način, ki je tradicionalen za rdeča vina, pri kontrolirani temperaturi med 25°c in 27°c. grozdje prihaja iz skrbno izbranih vinogradov in je pobran v začetku oktobra, da bi z zorenjem pridobil visoko raven sladkorja in dobro vsebnost alkohola. Po natančni ročni pridelavi se grozdje stisne in prične s postopkom fermentacije. Olupek ostane v moštu dolgo časa, saj se s tem pridobijo značilne arome in tipična intenzivna rdeča barva. Nato pustijo vino starat v hrastovih sodih, kar daje vinu prijetne note začimb in vanilje.

Vino je značilne temno rdeče barve, z leti pa pridobi še odtenke oranžne. Vsebnost visokega alkohola in ravnovesje v kislosti daja vinu zelo zapleteno in trdno strukturo.

Odlično se poda k pečenki in vsem mesu na žaru. Idealno z jedmi iz divjačine. odličen z zrelimi trdimi siri.

Format: 750 ml
Vsebnost alkohola: 14%
Območje proizvodnje: veneto
Staranje: 4 leta
Temperatura serviranja: 18°c – 20°c

Črna Malvazija Salento IGT Velarino

Postopek pridelovanja vina poteka pod nadzorovano temperaturo od 8 do 10 dni. Fermentacija poteka v sodih iz nerjavečega jekla. Celoten proces je zaključen s 6–8 meseci staranja v francoskih in ameriških lesenih sodih.

Vonj tega temno rdečega vina je zapleten in intenziven, z izrazitimi odtenki slive in češnje.

Prvotno se ponaša z robustnim okusom, ki se nato uravnoteži z njegovo svežino in obilnim okusom.

Vino se idealno poda k juham in zelenjavnim rižotam, jedem s pečenim belim mesom ali k raznim omakam.

Format: 750 ml
Vsebnost alkohola: 14,5%
Območje proizvodnje: salento
Staranje: 8 - 10 let
Temperatura serviranja: 18°c – 20°c